Peutergroep Het Olifantenbos


Adres: Dr. Hoijngstraat 5, 6681 XL Bemmel
Telefoon: 0481-464937
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur

Peutergroep Het Olifantenbos maakt onderdeel uit van Jenaplan IKC Donatushof.

Spelend leren

Een kind is van nature actief, nieuwsgierig én wil leren. Voor peuters valt er nog veel te ontdekken. Dit stimuleren we bij de Het Olifantenbos van Jenaplan IKC Donatushof waar kinderen van 2 tot 4 jaar samen spelen en leren. Doelstelling voor alle peuters is een soepele overgang naar de basisschool.

Het Olifantenbos heeft twee groepslokalen grenzend aan een ruime hal. De peuters kunnen ook naar hartenlust bewegen in het speellokaal dat ook door de kleuters van het IKC gebruikt wordt. Voor het buitenspelen gaan de peuters naar hun ruime en gevarieerde buitenspeelplaats die grenst aan de speelplaats van de basisschool. Deze buitenspeelplaats maakt onderdeel uit van de Torteltuin, ons buurtspeelplein dat officieel geopend is op woensdag 13 juni. De kinderen van 0-4 jaar maken gebruik van een eigen deel, dat zó is ingericht dat het voor deze jonge kinderen een veilige en uitdagende plek is om te spelen.

Verlengde peuteropvang

Bij het Olifantenbos is het mogelijk gebruik te maken van verlengde tijden voorafgaand of aansluitend aan de peutergroep. Deze mogelijkheid in combinatie met deelname aan de peutergroep valt onder de Toeslagregeling Kinderopvang. De openingstijden van verlengde opvang worden afgestemd op de behoefte van ouders. De minimale afname voorafgaand aan de peutergroep is een half uur, voor de aansluitende lunch wordt 1 uur gerekend.

Nieuwsbrief
De peutergroep deelt graag welk thema centraal staat! Op dit moment staat het project zintuigen centraal. In de nieuwsbrief kunt u hierover meer lezen.

project zintuigen

Meer informatie

    

Please activate some Widgets.